Προορισμοί

Βάλια Κάλντα

Η “ζεστή κοιλάδα” είναι ένας μοναδικός τόπος σε υψόμετρο περίπου 1400 μ. περικλειόμενος από κορυφές: Αυγό (2177μ.), Φλέγγα (2157μ.),Μπάλτσες (2159μ.), Αυτιά (2081μ.), Πυροστιά (1966μ.). Η δυσκολία στην πρόσβαση που δημιουργούν τα βουνά συνετέλεσε μαζί με την ανακήρυξη σε Εθνικό Δρυμό το 1966, στην προστασία της άγριας ζωής. Αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της Αρκούδας στην Ελλάδα.

Μπάλτσες

Οι Μπάλτσες είναι ένα μαγευτικό μέρος καθώς επίσης και το μοναδικό μέρος που ζεί ο Αλπικός Τρίτωνας. Φωτογραφίες παρακάτω

Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Προφήτης Ηλίας ή Πολιτσιές όπως είναι γνωστό, απέχει μόλις 4χλμ από το Μέτσοβο, έχει ευκολες πίστες και σε μικρό μήκος. Βρίσκεται στο όρος Μαυροβούνι και αναπτύσσεται σε υψόμετρο από 1360 έως1620μ. με έκταση 25 χλμ. από την κορυφή Μαυροβούνι/Φλέγγα που βρίσκεται σε υψόμετρο 2160 μ.
Τους επισκέπτες οδηγούν στις πίστες 3 συρόμενοι αναβατήρες (πιάτο ή άγκυρα), 700 μ., 550 μ. και 150 μ., αντίστοιχα.

Πέτρινα γεφύρια

Τα περίφημα τοξοτά γεφύρια των Γρεβενών. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε: Επάνω το γεφύρι του Αζίζ Αγά, κάτω αριστερά το γεφύρι του Σταμπέκη και κάτω δεξιά το γεφύρι του Ματσαγκάνη

Εκκλησιά αγίων πάντων

Πηγές Αωου

Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών,
σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων , η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς, με μόνη διαφορά, ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του
χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα, που δεν υπάρχουν πια, όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό μας και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας « χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ ».

Μέτσοβο

Τo Μέτσοβο και τα γύρω χωριά του είναι κτισμένα στις βουνοπλαγιές της Πίνδου, κρυμμένα μέσα σε οξιές και έλατα, σ’ ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, που ορθώνεται από το όρος Λάκμος έως τη Φλέγγα και το πέρασμα της Κατάρας.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο ΄Ορος, το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο.